Quarta-feira’, 27/9/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Turqia me spitalin më të madh në Evropë

Turqia me spitalin më të madh në Evropë

turqia spitali

Turqia është duke ndërtuar kampusin Bilkent të Ankarasë, i cili është i gatshëm për të shërbyer si kompleksi më i madh shëndetësor në Evropë. Kryeministri turk, i cili ishte i pranishëm në ceremoni, po shoqërohej nga ministrat dhe autoritetet e nivelit të lartë.

 

Kampusi Bilikent është pjesë e një projekti i cili përfshin ndërtimin e 15 spitaleve me kapacitet për mbi 4000 shtretër dhe 100 dhoma të pajisura plotësisht me mjete operative.

 

“Me këtë projekt të ri, cilësia e shërbimit për pacientët në spitale do të përmirësohet,” tha Erdogan.

 

Faza e projektit pritet të përfundojë në 30 muaj.

 

Ndërkohë, Ministri turk i Shëndetësisë Mehmet Muezzinoglu theksoi se Turqia është bërë një model për shumë vende në fushën e shërbimeve shëndetësore.

 

Turqia ndërmarrë reforma të hatashme në fushën e shëndetësisë, dhe është bërë lider rajonal për shëndetësi. Cmimet dhe kualitetet e saj dallojnë dukshëm me ato të vendeve fqinje. /mesazhi/