Sexta-feira, 20/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Truri ne dite perpunon mbi 34 GB informata

Truri ne dite perpunon mbi 34 GB informata


Secili person i rritur në ditë dëgjon apo lexon mesatarisht rreth 100.500 fjalë, cka do të thotë se truri i njeriut përpunon rreth 34 Gigabajt informata çdo ditë.
Këto të dhëna kur fliltet në ditë, nënkupton njeriu në gjendje të zgjuar edhe atë jasht pune, çka do të thotë se kjo shifër është shumë më e madhe.

Profesori nga Universiteti i Kalifornisë, Roger Bon për të hulumtuar se sa është sasia e informatave që një njeri merr gjatë ditës, duke u marrë me aktivitete të ndryshme në shtëpi dhe jasht saj ai ka vizituar kinemanë, ka biseduar me telefon, ka dëgjuar radio, ka lexuar gazetë, ka hulumtuar në internet, ka shikuar televizion.
Ai ka konstatuar se puna e trurit është shumë e madhe, dhe se truri i njeriut kalon mbi 100.000 fjalë dhe përpunon rreth 34 GB informata.
Pra truri i njriut perpunon me shume se 100.000 fjale apo me sakte dyfishin e tyre apo te informatave ne kete jete dinamike per shumicen e njerezve./PK/.
 
(Visited 61 times, 1 visits today)