Domingo, 29/11/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Trupi i njeriut dhe rritja

Trupi i njeriut dhe rritja

trupi i njeriut

RRITJA

Trupi i njeriut në çdo natë rritet afërsisht 1 cm, gjatësi të cilën e humbet ditën. Rritja gjatë natës shpjegohet me faktin se trupi, duke qenë i shtrirë i shmanget veprimit të forcës së gravitetit mbi disqet e kërceve të skeletit. ·Kërkimet dhe zbulimet e fundit tregojnë se fëmijët e porsalindur, 63 ditët e para, nuk rriten, por pas 63 ditëve, fillojnë të zgjaten nderi ne 25 cm vitin e parë dhe që nga viti i dytë e më tej nga 6 cm në vit. Kjo sjell si pasojë nevojën e shtimit të vrullshëm të qelizave dhe, nga kjo, fëmijët kanë një uri të përhershme dhe për këtë bëhen grindavecë. Në këtë periudhë prindërit duhet të jenë mjaft të kujdesshëm.

(Visited 112 times, 1 visits today)
Top