Sexta-feira, 5/3/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Tri orë kushtoja Ramazanit

Tri orë kushtoja Ramazanit

Tri orë kushtoja Ramazanit

Ora e parë

Përgatite iftarin një orë më herët, ashtu që ta shfrytëzosh kohën e mbetur para iftarit për lutje, sepse lutja e agjëruesit para iftarit është lutje që nuk ka kthim prapa. Lutu për veten tënde dhe për të gjithë ata që i do dhe mos harro të lutesh për të vdekurit, ata kanë nevojë për lutjet tua.

Ora e dytë

Ora e dytë është ora e fundit të natës.

Ëmbëlsoje imanin tënd me namazin e natës.

Bëje atë vetëm për Allahun e Lartësuar. Ai

thërret në fund të natës: ‘A ka kush lutet e

Unë t’i përgjigjem, a ka kush kërkon falje e

Unë t’ia falë.’

Ora e tretë
Ora jote e tretë është pra pas namazit të sabahut të ulesh dhe të bësh dhikër. Largohu nga përgojimi, sepse përgojimi i shkatërron veprat e mira. Kujdesu për namazet farz dhe për nafilet (namaze vullnetare) dhe nuk na mbetet tjetër vetëm që t’i lutemi Allahut të na ndihmojë.
Tri dua mos i harroni në sexhdet e juaja:
O Allahu im, të lutem për përfundim të mirë!
O Allahu im, më furnizo me pendim të sinqertë para vdekjes!
O Allahu im, o rrotullues i zemrave, ma forco zemrën time në fenë Tënde!

Përktheu: Qendra Kur’anore – Preshevë

(Visited 629 times, 1 visits today)
Top