Quinta-feira, 20/6/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Tri ngjarje të këndshmeTri ngjarje të këndshme

Tri ngjarje të këndshme
Ngjarja e parë: Një herë, të gjithë fshatarët vendosën të luten që të bjerë shi. Në ditën e lutjes, të gjithë njerëzit u mblodhën dhe vetëm një djalosh erdhi me një ombrellë. Ky është Imani.
Ngjarja e dytë: Kur e hudhë një bebe në ajër, ai qeshet, sepse e di se t’i do ta kapësh atë. Ky është Besimi.
Ngjarja e tretë: Çdo natë, ne shkojmë në shtrat, dhe ne nuk kemi ndonjë sigurim se do të zgjohemi të gjallë në mëngjesin e ardhshëm, por ne sërish e aktivizojmë alarmin për ditën e nesërme. Kjo është Shpresa.
Pra, mbani imanin- besimin dhe shpresën në Allahun, subhanehu ue teala.
”O ju që besuat, besoni vazhdimisht All-llahun, të Dërguarit të Tij, librit që gradualisht ia shpalli të Dërguarit të Tij dhe librit që e patë zbritur më parë.
Kush nuk i beson All-llahut, engjëjve të Tij, librave të Tij, të Dërguarve të Tij dhe botës tjetër, ai ka humbur tepër largë.” (En-Nisa, 136).

(Visited 32 times, 1 visits today)
Top