Segunda-feira, 6/4/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

TRI KËSHILLA NGA SELMAN FARSIU (r.a.)

TRI KËSHILLA NGA SELMAN FARSIU (r.a.)

TRI KËSHILLA NGA SELMAN FARSIU (r.a.)

Erdhi një njëri te Selman Farsiu (r.a.) për të kërkuar këshillë.

Ai u përgjigj :

-Mos fol !

-E pamundur njeriu sa është gjallë të mos flasë – tha njeriu.

-Nëse flet, thuaje vetëm të vërtetën ose hesht – i tha Selmani.

-Më këshillo edhe më tej – tha njeriu.

-Mos u hidhëro – këshilloj Selmani.

-Por e pamundur është që njeriu të mos hidhërohet ndonjëherë – ta njeriu.

-Nëse hidhërohesh mbylle gjuhën tënde dhe lidhi duart tua – tërhoqi vërejtjen Selmani.

-Vazhdo më tej – u lut njeriu.

-Mos u përziej me njerëz – i tha Selmani.

-Si është e mundur ? Të jetosh me njerëz e të mos kontaktosh me ta ? – pyeti njeriu.

-Atëherë fol drejt dhe ke kujdes për emanetin – përfundojë Selmani.

(Visited 43 times, 1 visits today)
Top