Quarta-feira’, 25/11/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Trëndafilat forcojnë kujtesën

Trëndafilat forcojnë kujtesën

trendafilat

Të gjithë ne i pëlqejmë ngjyrat dhe aromën e trëndafilave dhe ky lloj luleje, është më e preferuara për t’ia dhuruar personit që e duam.

Por a e keni ditur se aroma e trëndafilave forcon kujtesën dhe duket të jetë një aleat i mirë kundër sklerozës?

Në të vërtetë, shkencëtarët gjermanë, pas një eksperimenti konkret, kanë arritur në përfundimin se aroma e trëndafilave në kohën e gjumit gjallëron dhe forcon kujtesën e njerëzve. Në këtë eksperiment u aktivizuan 74 vullnetarë, të cilët duhej të mbanin mund dy objekte ose letra, duke përmbysur letrat njërës pas tjetrës.

Ndërkaq, disa nga “vullnetarët” thithnin aromë trëndafilash. Personat që kishin thithur aromë trëndafili kishin kujtesën më të fortë.

(Visited 147 times, 1 visits today)
Tags:
Top