Quarta-feira’, 15/7/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Tregim për dobinë e istigfarit

Tregim për dobinë e istigfarit

Tregim për dobinë e istigfarit

Tregimi ka ndodhur në kohën e Imam Ahmedit, Allahu e mëshiroftë.
Imam Ahmedi në një udhëtim dëshironte ta kalonte natën në xhami, por u pengua nga rojtari i xhamisë.

U përpoq ta bindte, por s’kishte asnjë rezultat. Rojtari e tërhoqi dhe e nxori nga xhamia me forcë. Ndërsa tek imami vëreheshin shenjat e përulësisë dhe pleqërisë.
Atë e pa një bukëpjekës dhe i propozoi të qëndrojë tek ai dhe Imam Ahmedi pranoi. Bukëpjekësi e nderoi pa masë.

Më pas bukëpjekësi filloi ta përgatisë brumin, ndërsa Imam Ahmedi e dëgjoi atë duke bërë shumë istigfar (pandërprerë). Kaloi një kohë dhe ai ende po bënte istigfar.
Kur u zgjua imami, e pyeti për istigfarin e natës dhe ai u përgjigj: “Unë gjatë gjithë kohës duke përgatitur brumin, bëj istigfar.”
Imam Ahmedi e pyeti: “A i ke gjetur frytet e istigfarit?” (edhe pse ai i dinte frytet, dobitë dhe mirësitë e istigfarit)
Bukëpjekësi u përgjigj: “Po, pasha Allahun nuk kam bërë ndonjë lutje e të mos më jetë pranuar, pos njërës.”
Imam Ahmedi i tha: “Cila është ajo?”
Bukëpjekësi tha: “Ta shoh Imam Ahmed b Hambelin.”
Imam Ahmedi i tha: “Unë jam Ahmed b Hambel dhe jam tërhequr me forcë drejt tij.”

(Visited 104 times, 1 visits today)
Top