Sábado, 15/8/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Tre veta më bëjnë të qeshem ndërsa tre më bëjnë të qaj

Tre veta më bëjnë të qeshem ndërsa tre më bëjnë të qaj

Ebu Derdaja ka thënë: ?

Tre veta më bëjnë të qeshem ndërsa tre më bëjnë të qaj. Më bën të qeshem:

– Njeriu që shpreson një jetë të gjatë, edhe pse vdekja e kërkon gjithkund.

– Njeriu i cili është i pakujdesshëm edhe pse e di se nuk do të lihet në pakujdesi.

– Njeriu i cili qeshet shumë, ndërsa nuk e di se a është i kënaqur Krijuesi e Zoti i tij me të apo jo.

Ndërsa më bëjnë të qajë:

– Frika nga fundi.

– Ndalja e punës dhe

– Qëndrimi para All-llahut, kur njeriu do të presë që tia caktojë All-llahu vendin në Xhennet apo në Xhehennem.

(Visited 181 times, 1 visits today)
Top