Segunda-feira, 29/5/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Tre veta më bëjnë të qesh ndërsa tre më bëjnë të qaj

Tre veta më bëjnë të qesh ndërsa tre më bëjnë të qaj

Ebu Derdaja, (radijallahu anhu) ka thënë:

Tre veta më bëjnë të qesh ndërsa tre më bëjnë të qaj. Më bën të qeshem:

– njeriu që shpreson një jetë të gjatë, edhe pse vdekja e kërkon gjithkund;
– njeriu i cili është i pakujdesshëm, edhe pse e di se nuk do të lihet në pakujdesi;
– njeriu i cili qeshet shume, ndërsa nuk e di se a është i kënaur Krijuesi i tij me të apo jo.

Ndërsa më bëjnë të qaj:
– frika nga fundi;
– ndalja e punës, dhe
– qëndrimi para Allahut, kur njeriu do të presë që Allahu t’ia caktojë vendin ne xhenet apo ne xhehenem.