Sexta-feira, 1/7/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Tre probleme dhe zgjidhjet e tyre

Tre probleme dhe zgjidhjet e tyre

Tre probleme dhe zgjidhjet e tyre:

Problemi i parë: nëse je i apasionuar pas epsheve.
Zgjidhja: rishiko raportin tënd me namazin. Argument: “E, pas tyre, erdhën breznitë (e shëmtuara), të cilat braktisën namazin dhe ndoqën epshet e veta. Ata do të hasin në të keqe (në humnerën e skëterrës)” (Merjem: 59)

Problemi i dytë: nëse ndihesh i dëshpëruar dhe i pafat.
Zgjidhja: rishiko raportin tënd me nënën. Argument: ” (Më ka bërë) bamirës ndaj nënës sime e nuk më ka bërë të ashpër dhe të pafat.” (Merjem: 32)

Problemi i tretë: nëse je në depresion dhe ndien ngushtësi në zemër.
Zgjidhja: rishiko raportin tënd me Kuranin. Argument: “E, ai që shmanget nga Libri Im, ai do të ketë jetë të vështirë” (Taha: 124)
3
Nga arabishtja: Agim Bekiri

(Visited 153 times, 1 visits today)