Sábado, 23/9/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Tradhtia bashkëshortore

Tradhtia bashkëshortore

Tradhtia bashkëshortore

Shumë partnerë zgjedhin tradhtinë të iniciuar nga shumë rrethana dhe shkaqe. Një ndër të shumtat shkaqe të tradhtisë është monotonia bashkëshortore. Mirëpo tradhtia nuk është zgjidhje për këtë sepse ajo e shkatërron martesën. Çifti mund të ndryshojë monotoninë me ndryshimin e mënyrës së jetesës, marrëdhënies, ambientit, por jo duke zgjedhur një partner jo të ligjshëm. Ndryshimi i partnerit nuk zgjidh ndonjë gjë, sepse njeriu është qenie racionale me dëshira irracionale. Pra, ai serish kërkon përtej të kufishmes dhe për të qenë më i qetë brenda qenies së tij, ai duhet të kuptojë dhe të pranojë me vetëdijesim se është një qenie racionale që nuk mund të ndryshojë dot qenien, por duhet të kufizojë dëshirat e tij. Kufizimi ose përmbajtja ndaj dëshirave do t’i japë njeriut një qëndrueshmëri bashkëshortore më të gjatë.