Sábado, 1/10/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Ti, trupi yt, mendja jote dhe ushqimi yt

Ti, trupi yt, mendja jote dhe ushqimi yt

Rezultate studimesh mahnitëse

Mrekullia hyjnore na vërteton neve se përveç bukurisë, edhe forma e pemëve dhe perimeve nuk është bërë për kot!

I lartësuar qoftë Allahu.

Në emër të Allahut fillojmë…

Studimet e specializuara në lidhje me trupin e njeriut dhe ushqimin përmendin faktin se forma e çdo peme, bime apo perimi tregon pjesën e trupit për të cilën është e dobishme…
Ja disa shembuj:

Gjeje ç’është kjo?

 

Kjo është karrotë e prerë për së gjëri; i përngjan bebzës së syrit; dhe me të vërtetë, studimet kanë vërtetuar se karrota është shumë e dobishme për shikimin.

 

A e din ç’është kjo?

Kjo është një shtresë domate e kuqe, e cila ka katër zgavra, sikurse zemra e cila ka ngjyrë të kuqe si dhe katër zgavra. Të gjitha studimet bashkëkohore vërtetojnë se domatet janë ushqim i zemrës dhe gjakut.

I lartësuar qoftë Allahu.

Tufa e rrushit i përngjan formës së jashtme të zemrës, dhe çdo kokërr rrushi i përngjan një qelize të gjakut. Tashmë studimet tregojnë se rrushi është i shëndetshëm për zemrën, e poashtu edhe për gjakun.

I lartësuar qoftë Allahu; vepër hyjnore… Arra i përngjan së tepërmi formës së trurit me dy hemisferat e tij, i lartësuar qoftë Allahu! Studimet vërtetojnë se ngrënia e arrës ndikon në rritjen e shumë qelizave nervore të cilat ndihmojnë veprimtarinë e trurit… Nuk ka Zot tjetër përveç Allahut.

Fasuleja u ndihmon veshkëve në kryerjen e punës së tyre…; ajo i përngjan formës së tyre…

Selino i përngjan formës së eshtrave, madje është e dobishme për to. Sasia e sodiumit në selino është 23 %; e njejta përqindje gjendet në eshtra.

Avokado, patëllxhani dhe dardha, të gjitha janë të domosdoshme për shëndetin e mitrës së gruas. Studimet tregojnë se nëse gruaja ha një kokërr avokado për çdo javë, një gjë e tillë ndihmon në barazpeshën e hormoneve të mitrës si dhe pakëson gjasat e sëmundjes së kancerit të qafës së mitrës. Është me rëndësi të përmendim faktin se avokado ka nevojë për 9 muaj që të piqet plotësisht.

Fiku..

Është pemë e mbushur plotë e përplotë me farra, dhe se përdorimi i tij është i dobishëm për burrat, pasi rrit numrin e spermatozoidëve si dhe pakëson gjasat e sterilitetit.

 

 

Ulliri është i dobishëm për shëndetin dhe punën e vezoreve të gruas… I lartësuar qoftë Allahu.

Allahu është betuar në këto dy fruta, dhe pas betimit vazhdon me fjalët e Tij:

“Vërtet, Ne e krijuam njeriun në formën më të bukur”. (Et-Tin: 4)
Nuk ka Zot tjetër përveç Allahut.

 

 

 

Patateja e ëmbël për nga forma i përngjan pankreasit dhe ndihmon në barazpeshën e sheqerit në gjak.

 

Portokalli, limoni dhe agrumet tjera u përngjajnë gjëndrave të cilat tajitin qumështin në gjoksin e gruas, madje ato janë të rendësishme për shëndetin e gjirit…

 

Qepa… u përngjan qelizave të trupit… Studimet tregojnë se qepa ndihmon në pastrimin e trupit nga sekrecionet, si dhe i bën sytë të lotojnë, me ç’rast lotët bëjnë pastrimin e shtresave të syve.

I lartësuar qoftë Allahu.

Nuk ka Zot tjetër përveç Allahut.

Nga arabishtja: Sali Shasivari

(Visited 198 times, 1 visits today)