Sábado, 23/10/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Ti o njeri që kërkon të gëzosh gjithnjë shëndet duhet të këmbngulësh në përdorimin e farës së zezë!

Ti o njeri që kërkon të gëzosh gjithnjë shëndet duhet të këmbngulësh në përdorimin e farës së zezë!

fara e zeze

Ti o njeri që kërkon të gëzosh gjithnjë shëndet duhet të këmbngulësh në përdorimin e farës së zezë!

Rëndësia e farës së zezë {Habe Seude} është e madhe e pikërisht për këtë duhet të bëhet shoqërues gjatë jetës tënde që të ruash shëndetin ashtu siç na ka porositur Profeti {paqja dhe mëshira e Allahut qoftë mbi të} i cili nuk flet nga mëndja e tij. Allahu thotë në Kur’anin Famëlartë:”Dhe ai {Muhamedi} nuk flet nga mendja e tij. Është vetëm Shpallje që i frymëzohet”. Sure (En-Nexhm: 3-4)

Doza e këshilluar:

Pesëmbëdhjetë minuta para mëngjesit dhe darkës, merret një lugë e vogël e vajit të farës së zezë dhe hidhet në një gotë të mbushur përgjysmë me ujë dhe më pas hidhet një lugë e madhe mjaltë. Mbasi përzihet mirë pihet kështu për çdo ditë. Do të japi rezultat me ndihmën Allahut të Madhëruar sepse pa lejen e Allahut nuk ndodh asgjë në tokë dhe në qiej.

Ajo që çdo besimtar duhet të kuptojë është se ky ilaç nuk është gjë tjetër veçse një sebep (shkak) për të shëruar këto sëmundje sepse është Allahu i Madhëruar Ai që shëron.

(Visited 143 times, 1 visits today)
Tags:
Top