Terça-feira, 30/11/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Thuhet se shejtani nuk i afrohet njeriut që lyhet me vaj ulliri

Thuhet se shejtani nuk i afrohet njeriut që lyhet me vaj ulliri

Nga Alkame ibn Amiri nga vjen hadithi në vijim: “Çdo lloj i ullirit është për ju, pra lyjuni me vajin e ullirit, sepse ai vërtet i ndihmon atij që ka probleme me hemoroide.”

Ibn el-Xhevziu e transmeton këtë hadith

Thuhet se shejtani nuk i afrohet njeriut që lyhet me vaj ulliri.
Vërtet Pejgamberi, sal-lallahu alejhi ve selem, na ka porositur që të përdorim shafranin dhe ullirin në rast të pleuritisit. Po ashtu ka thënë se ulliri është ilaç i të varfëve.
Ullinjtë e verdhë janë shumë ushqyes. Ato e forcojnë barkun dhe stimulojnë pasionin seksual.
Ullinjtë e zi janë të dëmshmëm për barkun dhe shkaktojnë disponim të keq.
Ullinjtë e njelmë janë të mire për trajtim të djegieve.
Përtypja e gjetheve të ullirit ndihmon në shërimin e pezmatimit të mukozës në gojë, herpesit, mëshikzës ose kromës.

(Visited 257 times, 1 visits today)
Top