Sexta-feira, 29/5/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Thuaje kete lutje mengjes e mbremje

Thuaje kete lutje mengjes e mbremje

يَا حَيُّ يَا قَيُّومُ بِرَحْمَتِكَ أَسْتَغِيثُ أَصْلِحْ لِي شَأْنِيَ كُلَّهُ وَلاَ تَكِلْنِي إِلَى نَفْسِي طَرْفَةَ عَيْنٍ

Ja Hajju ja Kajjuum biRahmetiKe estegiith, aslih lii she’nije kul-lehu, ue la tekilnii ila nefsii tarfete ‘ajn.

“O i Gjalli i përhershëm, o i Vetëmjaftueshëm (Mbikëqyrës)! Kërkoj ndihmë me Mëshirën tënde, ma përmirëso gjithë gjendjen time, dhe mos më lër t’i mbështetem vetes time as sa një përpëlitje syri!”  [3]

Transmeton Enes ibn Malik – RadijAllahu ‘anhu –, i cili thotë: I Dërguari i Allahut – sal-lAllahu ‘alejhi ue sel-lem – i tha Fatimes – RadijAllahu ‘anha –: “Çfarë të pengon ty, që të veprosh diçka me të cilën të këshilloj; të thuash në sabah dhe në mbrëmje: “O i Gjalli i Përhershëm, o i Vetëmjaftueshëm (Mbikëqyrës)! Kërkoj ndihmë me Mëshirën tënde, ma përmirëso gjithë gjendjen time, dhe mos më lër t’i mbështetem vetes time as sa një përpëlitje syri!” [Transmeton Nesaiu në Sunen el-Kubra, 10330]

(Visited 171 times, 1 visits today)
Top