Sábado, 13/8/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Thana dhe dobitë e tij

Thana dhe dobitë e tij

Vendbanimi: Rritet në pyje gjethegjëra dhe shkurreta.

Përshkrimi: Bime shkurre apo drunore arrin lartësinë 2- 10m, gjethet i ka eliptike dhe të plota. Lulet me ngjyrë të verdhë dhe lulëzojnë para gjethimit.

Përdoret për shërimin nga ethet, diarresë, gjakderdhjeve në zorrë dhe infektimeve në zorrë.

Receta: Merret një filxhan me thana dhe përvëlohen në 200 ml ujë për 30 minuta, pastaj kullohet dhe përdoret i ftohtë nga tri gota në ditë, rekomandohet të përdoret pas buke, 5 ditë rend.

(Visited 695 times, 2 visits today)