Segunda-feira, 29/5/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Terapija per sherimin nga semundja e exhineve

Terapija per sherimin nga semundja e exhineve
terapijaTerapija per sherimin nga semundja e exhineve

Qe te sherohet njeriu nga exhinet duhet ti permbahet ketyre gjerave:

1. Te jete gjithmone me abdest

2. Ta beje dhikrin e mengjesit,akshamit dhe gjumit (te cilat gjinden ne Mburojen e muslimanit)

3.a) Ti inqizoj suret: El Fatiha, Ihlas (kulhuvAllahu ehad), El-felek (kul eudhu bi rabil felek), En-nas (kul eudhu bi rabbin-nas), ne nje kaset nje oreshe.( pra i inqizon keto sure me kete renditje deri sa te mbushet nje ore).ose ben edhe ti ndegjosh keto sure per nje ore nga kompjuteri.

Keto ajete dhe sure te cilat i cekem nen a) dhe b) duhet ti ndegjoj i semuri ne mengjes kur te zgjohet,ne mbremje,para akshamit dhe,para se te bie me flejt. Nese nuk ka mundesi 3 here ne dit atehere vetem 2 here ne dit,ne mengjes dhe mbremje.

4. I semuri apo ndonje njeri tjeter duhet qe te mer uje,(perafersisht sa i mjafton ati per te pire tere diten poashtu per tu lare 2 here),dhe i lexon keto ajete. Pasi ti lexoj keto ajete i peshtyne ujit (jo peshtym te rendomt,mirepo me maje te gjuhes).

Kete uje i semuri e dan per pije sa i nevojitet,dhe duhet qe te lahet me te 2 here n edit me ate uje, nje here ne mengjes dhe ne mbremje.

Verejtje:

1. Nuk lejohet qe te lahet ne banjo,duhet te lahet ne ndonje korit (ku i lajne femijet),apo diqka net e cilen mundet me majt ujin,dhe ata uje duhet te derdhet ne nje vend ku nuk shkelet,ku nuk shkelet vetem deri sa te thahet uji apo te teret vendi,pasi qe te teret vendi (ta pije toka ujin) nuk ka problem me shkel aty.

2. Po ashtu lejohet qe keto ajete ti lexosh veqmas ujit qe e ke per te pire,dhe veqmas ti lexosh ujit te cilen e ke pergadit per me u la (uje te nxeht me te cilen lahesh gjithmone).Gjithashtu duhet pasur parasysh se uji per tu lare,eshte per qellim sa me lagur-depertuar tere trupin,e jo per tu lare si gjithmone,pra mjaftojne 2 litra uje insha Allah.

Sueret dhe ajetet te cilat duhet lexuar jane:

1. Sureja EL FATIHA (elhamdu lilahi rrabil alemin…)

2. AJETUL KURSIJ (Allahu la ilhe il-la huwe El hajjul kajjum…)

3. Sureja EL IHLAS (Kul huwellahu ehad..)

4. Sureja EL FELEK (Kul eudhu bi rabbil felek..)

5. Sureja EN-NAS ( Kul eudhu bi rabbin-nas…)

Poashtu kush din me lexu arabisht le ta thot edhe sure te tjera te ndryshme..

5. Pastaj e mer nje shishe me vaj ulliri,te ciles prap do ti ja lexosh ajetet e lart permendura dhe do ti fryesh keti vaji.dhe me te do te lyhesh 2 here ne dit,ne mengjes dhe mbremje,mundesh edhe menjehere pas larjes.

Insha Allah me kete terapi don Allahu xh.sh qe te shendoshet i semuri,Poashtu duhet qe i semuri ta lut Allahun xh,sh qe ta sheroj,sepse vetem Ai eshte i cili i sheron rroberit e Tij.
Allahu i sheroft te gjithe muslimanet,dhe i forcofte ne rrugen e drejte.