Quarta-feira’, 20/11/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Terapia me kupa (cupping therapy)

Terapia me kupa (cupping therapy)

Terapia me kupa (cupping therapy)

Terapia me kupa është metod e shërimit e cila është përdorur 300 vjet para eres së re, më së shumti u përket fizjoterapeutave te merren me këte metod.
Terapia me kupa (cupping therapy) kryhet duke lyer zonën e caktuar të trupit dhe te behet masazh me ate vend, me vaj ulliri , vaj bademi, vaj kantarjani, apo vaj kokosi (për një lëkurë sa më të butë) , pastaj bën thithje të thjeshtë të ajrit thithja eshte me mire te bëhët ne menyrë natyrale duke ndezur një leter dhe duke e futur ne gotë të qelqit pastaj e hedhë në vendin e caktur e më pas leviz apo rreshqet kupen apo goten mbi dhe rreth vendit të dëshiruar për të tërhequr gjakun dhe për ta mbledhur atë në shtresën e lëkurës, kupat duhet te qendrojn 10-20 minuta, kjo metod e shërimin ndihmon në qarkullimin e gjakut duke e lehtesuar ate, ndihmon ne largimin e dhimbjeve ne pjese te caktura, largon stresin, nervozen,qliron muskujt, nxit qarkullimin e gjakut, ndihmon ne lehtesimin e shum semundjeve siq ështe epilepsia,depresjoni, spondilloza, dhimbjet e boshtit kurrizorë, largon të ftohtin ndihmon në sëmundjet e mushkerive, dhimbjet e muskujve crregullimet gjinekologjike (nuk ju preferoj shtatzënave) dhe disa lloje të tjera te sëmundjeve psiqike dhe trupore.
Pergatiti inf.Qendresa Paqarizi

(Visited 128 times, 1 visits today)
Top