Sexta-feira, 5/6/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Vaji i temjanit

Vaji i temjanit

1_1372062958

Vaji i temjanit mundë të ndihmoj në mjekimin apo zbutjen e gërrhatjes, ashtu që lyhet qafa, gjoksi dhe regjioni rreth hundës. Vaji nuk aplikohet i koncentruar por i zbutur me vaj bazik apo me ujë.

Edhe pse nuk ka kundërindikime të njohura, temjanit dhe preparateve e tij duhet ti ikin personat me tension të lartë të gjakut, shtatëzenat dhe gjidhënëset.

Në hadith është shënuar se një njeri i ishte ankuar të dërguarit te All-llahut alejhi selam, se kishte kujtesë të dobët, prandaj i derguari i All-llahut, salAllahu alejhi we selam i kishte propozuar:
”Përdore temjanin, sepse ai e mbush zemrën gjallëri dhe është ilaq kundër harresës”.
Masazha dhe vaska me vajin e temjanit ndihmon shumë edhe te sëmundjet dhe dhimbjet menstruale si dhe te ndezjet e fshikëzës urinare. Terapia me vajin e temjanit ka një efekt pozitiv në sistemin e frymëmarrjes dhe lehtëson bronkitin, astmën, sinuzitin, ftohjet e shpeshta dhe alergjitë. Merrni disa pika nga vaji i temjanit dhe merrni frymë disa herë në ditë apo inhaloni tinkturën e përgatitur nga temjani, 1 lugë të vogël kafeje në 1 litër ujë.
(Visited 221 times, 1 visits today)
Top