Domingo, 25/9/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Të thënit faleminderit e lufton depresionin tek njerëzit

Të thënit faleminderit e lufton depresionin tek njerëzit

Janë vetëm dy fjalë të vogla.

Mirëpo duke iu thënë faleminderit të tjerëve, mund të jetë çelësi i luftimit të depresionit.

Një studim i ri thotë se akti më bazik i kurtezisë, mund t’iu mbajë të lumtur sepse gjeneron ndjesinë e mirënjohjes për gjërat e vogla në jetën e përditshme.

Shkencëtarët amerikanë kanë intervistuar 352 burra dhe gra të moshës 18 deri 58 vjeçare për personalitetet e tyre.

Ekipi ka zbuluar se të qenit falënderues lidhet me represalien kognitive, aftësinë që një situatë të vështirë ta rikthesh në diçka pozitive.

Shkencëtarët e Universitetit të Houston, Texas dhe Pensilvania, kanë konkluduar se nëse thoni faleminderit, ka efekt shumë të mirë tek njerëzit.

Duke treguar mirënjohjen mund t’i ndihmoni të tjerët që e kanë të vështirë t’i shprehin ndjenjat, që të bëhen më të hapur.

Të shprehurit e mirënjohjes mund të ketë shumë ndikim në shëndetin e tyre mendor dhe fizik.

(Visited 120 times, 5 visits today)