Terça-feira, 4/8/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Të ndjeshëm ndaj zhurmave kur dikush ha? Nga çka vuani ?

Të ndjeshëm ndaj zhurmave kur dikush ha? Nga çka vuani ?

Të ndjeshëm ndaj zhurmave kur dikush ha? Nga çka vuani ?

Të ndjeshëm ndaj zhurmave kur dikush ha? Vuani nga një çrregullim neurologjik të trurit

Dikush e ha supën duke rrufitur lugën, një tjetër kërcet dhëmbët kur kafshon mollën e dikujt i degjohen gllënjkat e ujit tek kalojnë  përmes ezofagut!

Nëse këto zhurma “jua heqin trurin” atëherë vuani nga një çrregullim neurologjik i quajtur mizofonia!

Gjenezat e kësaj anomalie fillojnë në lobin frontal të trurit dhe shkencëtaret besojnë se janë reaksionet kimike të ndodhura në tru përgjegjëse për shqetësimin e madh që dikush përjeton gjatë kohës që dikush bën zhurmë kur ha.

Kjo gjë është vërtetuar nga një ekip shkencëtarësh nga U.K.’s Newcastle University e ndonëse ky çrregullim nuk konsiderohet sëmundje e shëndetit mendor, është identifikuar si problem në vitin 2001.
Keshille Islame per te trajtuar kete problem degjoni sa me shume Kuran.

(Visited 120 times, 1 visits today)
Top