Sexta-feira, 31/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

TE MIRAT QE SJELL AGJERIMI

TE MIRAT QE SJELL AGJERIMI

agjerimi

Të agjërosh vetëm tetë ditë në vit ndihmon sistemin imunitar
Sipas një studimi, agjërimi për dy ose më shumë ditë një herë çdo gjashtë muaj, mund të ndihmojë në rikuperimin e sistemit imunitar, veçanërisht nëse ajo është dëmtuar nga mosha apo edhe nga trajtiment e kimioterapisë, agjërimi inkurajon trupin të zëvëndësojë qelizat e vjetra dhe të dobësuara.
Valter Longo, në Universitietin e Kalifornisë tha: Kur na merr uria, sistemi përpiqet të ruajë energjinë , dhe një nga gjërat që duhet të bëjmë për të kursyer energji është që të riciklojmë sa më shumë qeliza imune veçanërisht ato që mund të jenë dëmtuar. Agjërimi për dy deri në katër ditë çdo gjashtë muaj e detyron trupin të “mbijetojë” duke përdorur yndyrën dhe sheqerin e akumuluar, më pas trupi dërgon sinjale qelizave burimore për të rigjeneruar të gjithë sistemin imunitar të dobësuar ndërkohë”
Sipas një studimi pacientët të cilët vuajnë nga kanceri nëse nuk hanin 72 orë përpara kimioterapisë humbisin më pak qeliza të bardha të gjakut sesa ata që ushqeheshin menjëherë para kimioterapisë.