Segunda-feira, 27/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Si të mbetesh i ri ,i fortë dhe energjik në këndvështrim Kuranor dhe shkencor?

Si të mbetesh i ri ,i fortë dhe energjik në këndvështrim Kuranor dhe shkencor?

“Njeriu le të shikojë ushqimin e vet.Ne lëshuam shi të mjaftueshëm.Pastaj e çamë tokën sipas nevojës së bimës dhe bëmë që në të të mbijnë drithëra,edhe rrush e perime,edhe ullinj e hurma,edhe kopshte të dendura,dhe pemë e kullota,si mjete gjellërimi për ju dhe për bagëtinë tuaj”(Abese,24-32)

“Pasha fikun dhe ullirin”!

Ky është ajeti i parë i sures “Tin”.
“Pse pikërisht fiku dhe ulliri?Përveç dobive të panumërta të tyre,shkencëtarët kanë zbuluar kohët e fundit diçka shumë interesante që gjendet në përzirjen e tyre.Truri i njeriut prodhon një lëndë të quajtur “mitaloitonid” dhe koha më intenzive e prodhimit është mosha 15-35 vjeç.

Për sa kohë truri e prodhon këtë substancë,njeriu është i fortë,i ri dhe energjik.Një grup shkencëtarësh japonezë arritën ta gjejnë këtë substancë vetëm te fiku dhe ulliri,por nuk po e zbulonin dot se në ç’raport.Për këtë i ndihmoi konstatimi i një profesori për bimët mjekësore në Universitetin e Ezherit në Kajro.
All-llahu e ka përmendur shtatë herë ullirin dhe një herë fikun në Kuran.
Shkencëtarët e provuan bashkimin në raportin 1/7.
Përveç suksesit në eksperiment,kjo bëri që drejtuesi dhe një pjesë e ekipit të pranonin Fenë Islame.