Segunda-feira, 23/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Të lutem mos u marto, nëse:

Të lutem mos u marto, nëse:

Të lutem mos u marto, nëse:

  1. Nëse t’i nuk je i/e gatshme që të vendosësh nevojat e një personi tjetër, mbi nevojat e t’ua.
  2. Nëse lehtë ofendohesh, mbanë mëri dhe nuk je në gjendje të falësh.
  3. Nëse je një person abuzues (mentalisht, emocionalisht dhe psiqikisht).
  4. Nëse nuk je i gatshëm të përkushtohesh.
  5. Nëse ke ndonjë problem varësie të pazgjidhur (nëse ke ndonjë zakon të padëshiruar).
  6. Nëse kariera apo profesioni yt është gjëja më e rëndësishme e jetës tënde.
  7. Nëse nuk ndanë besimet e njëjta, vlerat, prioritetet e jetës ose vizionet.
  8. Nëse nuk je i/e gatshme që të bëhesh një partner aktiv i afërt (i ngushtë) me bashkëshortin/bashkëshorten tuaj.
  9. Nëse nuk je i /e gatshme që të biesh dakord (të pranosh) një qasje për trajtimin e financave, fëmijëve dhe vendimeve të jetës (pra që ato të bëhen në konsulltim me bashkëshortin apo bashkëshorten).
  10. Nëse pret që bashkëshorti/bashkëshortja të ndryshojë pas martesës.

Transmetohet nga Ebu Hurejra, radiallahu anhu, se i Dërguari, salallahu alejhi ue selem, ka thënë: ”Besimtari me iman të plotë, është ai që është më i sjellshmi, dhe më i miri prej kush është ai që është më i miri për gratë e veta.” (Transmetojnë Tirmidhiu, 1/217 dhe Ahmedi, 2/250. El-Silsilat El-Sahihah, 284).

Transmetohet nga Abdullah Ibn Amër El-Asi, radiallahu anhu, se i Dërguari, salallahu alejhi ue selem, ka thënë: ”Kjo botë nuk është asgjë tjetër përveç një përjetim i shkurtër, ndërsa gëzimi më i madh në të është një grua e mirë.” (Transmeton Muslimi, 10/56)

-|Perktheu dhe pershtati: Jetmir Jakupi|

(Visited 712 times, 1 visits today)