Sábado, 23/9/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Të krysh haxhin me biçikletë

Të krysh haxhin me biçikletë

(u186u)kyrgyz-muslim-couple

Një pensionist mysliman nga Kirgistani iu drejtua autoriteteve të vendit me një kërkesë të pazakontë. Burri i moshuar ka planifikuar për të kryer haxhin në Mekë, duke shkuar me biçikletën e tij.

Megjithatë myftiu i vendit u shpreh kundër nismës së pensionistit musliman. Ai tha se një burrë i moshuar nuk duhet të përdorë asnjë formë transporti përveç avionit.

Por pensionisti është i vendosur në rrugën e tij. Ai ka deklaruar se me rrugën e tij synon të thej një rekord, dhe se mosha e shtyrë nuk do ta ndalojë atë nga kryerja e haxhit, qoftë edhe nëse rruga e tij kryhet me një biçikletë.

Arabia Saudite cakton një numër të kufizuar të lejeve per hyrjen per secilin vend, çdo vit. Kuota vjetore për pelegrinët nga Kirgistani është zvogëluar dukshëm, ashtu si eshte zvogeluar per mbare boten. Arsyeja është rindërtimi i xhamive në Medinës dhe Mekës.

Shumica e popullsisë së Kirgistanit janë mysliman, ndërsa kuota e lejuar për numrin e Haxhilerëve nuk është aspak e mjaftueshme.

/mesazhi