Segunda-feira, 16/12/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Të kafshosh thonjtë është problem psikologjik

Të kafshosh thonjtë është problem psikologjik

gishtat
Të kafshosh thonjtë është problem psikologjik

Një studim gjerman ka treguar se njerëzit që kafshojnë thonjtë e kanë të vështirë të heqin dorë nga zakoni i tyre. Sipas tyre, ky është një problem serioz psikologjik dhe që mund të zgjidhet me ndihmën e një mjeku.

Studiuesit shpjegojnë se shkaku pse njërëzit që kafshojnë thonjtë është stresi.

Sipas statistikave, gjysma e fëmijëve dhe të rinjve të moshës 10 dhe 18 vjeç kafshojnë thonjtë herë pas here, ndërsa e 1/3 e fëmijëve dhe 45% e adoleshentëve i kafshojnë thonjtë në baza ditore.

Për të shmangur këtë zakon të keq, studiuesit sugjerojnë teknikat e relaksimit, stërvitjes apo dhe të flesh më shumë.

(Visited 55 times, 1 visits today)
Top