Sexta-feira, 27/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Të agjëroj ditët kaza të Ramazanit apo 6 ditët e Shevvalit?

Të agjëroj ditët kaza të Ramazanit apo 6 ditët e Shevvalit?

Hoxhë Mustafa Tërniqi

Të agjëroj ditët kaza të Ramazanit apo 6 ditët e Shevvalit?

Lejohet të agjërohen ditët e Shevvalit përpara ditëve kaza të Ramazanit, sepse Aishja r.a i ka vonuar ditët kaza të Ramazanit deri në muajin Sha’ban para Ramazanit që vjen më pas. (Buhariu nr 1950 dhe Muslimi nr 1146).

Kështu që ka tolerancë të qartë për këtë gjë ku mund të agjërohen ditët e Shevvalit para ditëve kaza të Ramazanit.

(Visited 106 times, 1 visits today)