Sábado, 4/2/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Tatuazhet dhe dëmi i tyre!

Tatuazhet dhe dëmi i tyre!

Tatuazhet dhe dëmi i tyre!

  • Edhe pse zhvillimi i logjikës sot është në kulmin e ngritjes së saj, edhe pse shkenca dhe dituria kanë përparuar aq shumë, megjithatë novacionet bashkëkohore mundësuan shfaqjen e sërishme të asaj tradite idhujtare, por me emërtim bashkëkohor, të quajtur tatuazh, ose vizatim në disa pjesë të organizmit.
  • Ai(Alejhi we selam) na mësoj më së miri mbi çdo gje që e përmirson apo dëmton shëndetin ton, ndërsa qëndrimi i islamit ndaj atij që bën tatu ështëkështu:
  • Profeti alejhi we selam ka mallkuar ata që bëjnë tatuazhe në trupin e tyre dhe artistët që praktikojnë këtë profesion!
    Transmeton Buhariu
  • Të shumta janë rreziqet të cilat i sjell punimi tatuazhit duke filluar nga një infeksjon lokal deri tek infeksjoni i përgjithshëm i lëkurës apo shfaqjen e kancerit sepse pigmentet që përdoren për bërjen e tatuazhit shkaktojnë irretim të qelizave.
    •Tatuazhet shkaktojnë infeksione dhe komplikime të tjerë të lëkurës, tatuazhi mund të shkaktojë infeksione të ndryshme dhe nëse pajisa që përdoret është e kontaminuar me gjak të infektuar mund të merren sëmundje të tilla si Hepatit B, Hepatit, C. Tetanus dhe HiV

“Vërtet, Ne e krijuam njeriun në formën më të bukur.” (Kur’an, 95: 4) Andaj, çdo revanshizëm në këtë kontekst është i patolerueshëm dhe i dështuar!

Përzgjodhi dhe Përshtati Inf.Qendresa Paqarizi