Quinta-feira, 2/7/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Surja El Kadr

Surja El Kadr

Surja El Kadr

Aishja e pyet Pejgamberin a.s se nese do te kuptonte se ishte nate kadri cfare lutje te
bente? Atehere Pejgamberi a.s i tregoi: Thuaj:
Allahumme inneke afuvvun kerimun tuhibbul afve fa’fu anni.
( O Allah! Vertet Ti je Fales i madh dhe Bujar, e do faljen andaj me fal mua!)
Transmetoi Tirmidhiu

“Nata e Kadrit” do të thotë “Nata e Caktimit”. Në këtë natë, Allahu i Madhëruar ka filluar t’i shpallë Kuranin Muhamedit (alejhi selam). Ajo është një nga netët teke të 10-ditëshit të fundit të muajit Ramazan. Gjatë saj, engjëjt zbresin me të gjitha vendimet hyjnore për çfarë do të ndodhë në Tokë brenda një viti.

(Visited 1,277 times, 1 visits today)
Top