Terça-feira, 6/12/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Studiuesit kanë zbuluar se kush është realisht stresuesi më i madh i grave

Studiuesit kanë zbuluar se kush është realisht stresuesi më i madh i grave

Për fat të keq, shumë gra ndjehen sikur janë prind për partnerët e tyre, kjo shkakton stres në baza ditore. Martesa është po aq e kërkuar sa të bërit nënat për shumë gra dhe studiuesit kanë zbuluar se 46% e grave të përfshira në studim kanë raportuar se burrat e tyre i shkaktojnë më shumë stres se sa fëmijët e tyre!

• 3 në 4 nëna me partnerë pohojnë se bëjnë shumicën e detyrave të prindërve dhe të shtëpisë
• 1 në 5 nëna pohon se shkaku kryesor i stresit është mungesa e ndihmës nga burri i saj
• Nënat pohojnë se stresi më i madh është rezultat i mungesës së kohës për të bërë gjithçka që duhet bërë në shtëpi
Hulumtuesit nga Universiteti i Padovës zbuluan se pas vdekjes së grave të tyre, shëndeti i burrave përkeqësohet, ndërsa në rastin e kundërt, kur gratë humbin burrat e tyre, ata në fakt bëhen më të shëndetshëm dhe përballen me depresionin dhe stresin më lehtë. Kjo do të thotë që burrat u mbështetën më shumë në gratë e tyre. Për të zgjidhur këto çështje dhe për të reduktuar stresin, ka shumë gjëra që mund të ndihmojnë:
– Para së gjithash, partnerët duhet të ndajnë përgjegjësitë e tyre, organizimi i ngjarjeve, detyrat e shtëpisë. Filloni të flisni për këtë temë dhe shpjegoni burrin tuaj për stresin që ju ekspozoheni në baza ditore. Mund të bësh një listë për të bërë ose një kalendar të përbashkët.
– Ndonjëherë, burrat ëndërrojnë të jenë babai dhe burri më i mirë në botë, por bashkëshortet e tyre nuk u besojnë atyre aq sa të japin përgjegjësi të rëndësishme. Prandaj, i bëjnë të gjitha vete, në mënyrë që të bëheni në mënyrë të përsosur dhe kërkoni nga partneri juaj të hyjë dhe të japë kontributin e tij.
– Shumë çifte largohen nga marrëdhëniet e tyre dhe kryesisht përqendrohen te prindërit, gjë që është një gabim i madh. Mos harroni se jeni partnerë dhe gjithashtu jeni individë, prandaj sigurohuni që të kaloni pak kohë për veten dhe disa kohë të dedikuar vetëm për partnerin tuaj. Ju duhet ta mbani këtë lidhje të fortë në mënyrë që të keni një bazë të fortë të familjes suaj.

Burimi: checkthesethings
©gatuajshendetshem/a.c./