Sábado, 26/11/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Stresi

Stresi

Stresi është gjdo gjë që ushtron kërkesa ndaj të cilave ne duhet të përshtatemi.Ai mund të shkaktohet prej rreziqeve fizike ose kërcënimeve psikologjike.Presioni ndodh kur përpiqemi shumë për të plotësuar kërkesat që ushtrohen mbi ne nga të tjerët dhe nga vetvetja.Ankthi është një ndjenjë e paqartë frike dhe shqetësimi për të ardhmen dhe shpesh është një reagim emocional ndaj stresit.Fakti se sa stres përjetojmë varet nga stresorët në jetën tonë,nga karakteristikat e personalitetit dhe nga aftësitë perballuese.Njerëzit që mësojnë se sjellja e tyre është jo efektive në arritjen e qëllimeve dorëzohen dhe përjetojnë paaftësinë e fituar për të ndihmuar veten.
psikologjia e shëndetit—synon të kuptojë ndikimet psikologjike në gjendjen shëndetësore të njerëzve.Përballimi i stresit i orientuar në zgjedhjen e detyrës përfshin zgjidhjen realiste realiste të problemit që shpie te stresi.