Sábado, 4/2/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Sot në Bruksel, takimi i radhës Kosovë – Serbi

Sot në Bruksel, takimi i radhës Kosovë – Serbi

Udhëheqësit e Kosovës dhe Serbisë thonë se shkojnë në takimin e radhës në Bruksel me synimin për marrëveshje, por, qëndrimet e të dyja palëve ende janë shumë të ndryshme sa i përket mënyrës së qeverisjes së veriut të Kosovës. Beogradi kërkon krijimin e një bashkësie komunash me pushtet ezkekutiv dhe ku sic thuhet, nuk do të ketë asnjëherë ushtri të Kosovës. Prishtina hedh poshtë cdo mundësi që t’i jap pushtet ekzekutiv asociacionit të komunave serbe.