Sexta-feira, 7/10/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Sot me 1 Gusht afati i fundit

Sot me 1 Gusht afati i fundit

Sot me 1 Gusht afati i fundit i prerjes se flokëve, qimeve, thonjve për atë i cili do të prejë kurban.
Shejkh AbdulAziz ibn Baz, Allahu e mëshiroftë, ka thënë:
Trasmeton Muslimi ne Sahihun e tij nga Um Selemeh, Allahu qoftë i kënaqur me të, nga Profeti ﷺ se ka thënë: “Kur hyn Muaji DhulHixheh dhe ndonjëri nga ju do që të therrë kurban mos ti prejë qimet e trupit e as thonjtë.”
E në një trasmetim tjetër: “…e as mos të prekë gjë nga lëkura.”
Ai i cili do që të therë kurban qoftë burrë apo grua, gjithashtu edhe ai i cili paguan paratë për blerjen e bagëtisë, nuk duhet të heqë qimet qofshin të kokës apo të trupit e as të prejë thonjtë e as të heqë gjë nga lëkura (sh.p. kush ha thonjtë dhe lekurën anash thonjve) derisa të kryejë prerja e kurbanit.
Nga data 1 Dhulhixheh – 02 Gusht, deri në prerjen e kurbanit ne dt 10 Dhulhixhe – 11 Gusht 2019.

(Visited 1,449 times, 1 visits today)