Quarta-feira’, 8/2/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Skype feston 10-vjetorin

Skype feston 10-vjetorin

Në 10-vjetorin e krijimit Skypesynon të ndërtoje ekrane 3D dhe sisteme për kapjen e imazheve tre dimensionale. Më 29 gusht të vitit 2003 do të nistë rrugëtimin si eksperiment Skype, sistemi i video-bisedës që dalëngadalë fitoi tregun duke zëvendësuar telefonatat tradicionale. 

skype

Në këtë 10-vjetor, Skype publikoi disa të dhëna rreth trafikut të përdorimit. 300 milion përdorues numërohen në mbarë botën aktualisht të cilët në total në 10 vite kanë shpenzuar 1.4 triliard minuta bisede video dhe audio.

“Po punojmë në laboratorët tanë mbi mundësinë për të ndërtuar ekrane 3D dhe sisteme për kapjen e imazhe tre dimensionale”, deklaroi për BBC Mark Gillet, zv.president i Microsoft për Skype. Skype u themelua në vitin2003″>2003 nga dy inxhinierët estonezë, Niklas Zennstrom dhe Janus Friis. Në vitin 2005 e-Bay bleu këtë shërbim për 2.5 miliard dollarë, ndërsa 6 vite më vonë, Microsoft hedh 8.5 miliard dollarë në arkën e e-Bay për të bërë të vetin shërbimin