Sábado, 30/9/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Skandal: Policia gjermane ka rrahur të rinjtë muslimanë

Skandal: Policia gjermane ka rrahur të rinjtë muslimanë

policia gjermane

Rreth 15 të rinj mysliman me prejardhje turke dhe marokene i janë të nënshtruar dhunës policore, dhe u larguan nga namazi i taravive. Ngjarja ndodhi në xhaminë e qytetit Offenbach të Gjermanisë.

Oficerët e policisë të cilët dëshironin për të kontrolluar identitetin e muslimanëve të rinj, kanë vepruar në mënyrë agresive ndaj tyre dhe i kanë keqtrajtuar. Pasi nuk u gjet asnjë arsye për arrestimin e tyre, ata u liruan. Megjithatë, oficerët kërcënuan të rinjtë, duke i paralajmëruar nëse u tregojnë mediave se çfarë kishte ndodhur, ata do ta kishin punën keq.
Sipas dëshmitarëve. Mbi 13 policë morën pjesë në incident. Umut K. , i cili ishte në vendin e ngjarjes, shkoi për të pyetur se çfarë po ndodhte me vëllain e tij të ri, por në vend të kësaj, ai kishte marrë një goditje si përgjigje për pyetjet e tij. Umut K. ka paraqitur një ankesë kundër oficerëve të policisë.
Sufjan D., i cili i ishte nënshtruar brutalitetit policor, tha se ata kishin marrë një trajtim të tillë të ashpër për shkak se ishin mysliman. Sufjani shpjegoi se edhe pse ata ishin përpjekur për të qetësuar situatën pasi edhe 13 vjeçarët ishin të arrestuar, policia vetëm sa e kishte rritur tensionin.
Të rinjtë të cilët janë rrahur dhe fyer nga policia në Offenbach u shprehën se ata nuk mund të pranojnë të jenë të ekspozuar ndaj dhunës dhe të shihen si kriminelë potencialë vetëm pse janë myslimanë. /portalb/