Sábado, 16/10/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Sjellja e Othman ibn Afanit me Kuranin

Sjellja e Othman ibn Afanit me Kuranin

Kurani sjellja e Othmanit

Othemani r.a. ishte shume i dhene mbas Kur`anit.
Ebu Abdurrahman es-Sulami rrefen per menyren se si e kishte mesuar Othmani Kuranin nga i Derguari i Allahut (salAllahu alejhi we selem) dhe fjalet e tij tregojne dashurine e tij te madhe per te jetuar me Kuran.Eshte transmetuar se Abdurrahman es-Sulami ka thene:
“Ata qe na mesuan Kuranin si Othman ibn Affani,Abdullah ibn Mesudi dhe te tjeret,na thane se kur i mesonim dhjete ajete nga i Derguari i Allahut (salAllahu alejhi we selem) ata nuk kalonin ne dhjete ajete te tjera pa e mesuar mire diturine qe ato ajete e permbanin dhe menyren e praktikimit te tyre ne veper.
Ata thane:
“Keshtu ne e mesuam menyren e praktimit te Kuranit,diturine dhe zbatimin e saj ne te njejten kohe.”
“Per rrjedhim atyre u duhej kohe per ta memorizuar nje sure.”

Allahu thote ne Kuran:
“(Ky eshte) Liber i begatshem,Ne ta shpallem ty kete,qe ti studjojme argumentet e tij dhe qe te marrim mesim prej tij ata qe kane mend.”Sad 29

Othmani transmetron se i Derguari i Allahut (salAllahu alejhi we selem) ka thene:
“Me te miret ne mesin tuaj jane ata qe e mesojne Kuranin dhe ua mesojne te tjereve.” (Sahih Buhari)

Othmani e beri kuranin hatme tek i Derguari i Allahut (salAllahu alejhi we selem) para se ai te vdiste,Nxenesit me te famshem te Othamit,te cilet e mesuan Kuranin prej tij ishin:Ebu Abdurrahman es-Sulami,Mugire ibn Shihab,Ebu el-Esved dhe Zurr ibn Hubejsh.

(Visited 99 times, 1 visits today)
Top