Domingo, 25/8/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Sipas një studimi të psikologëve, vendosja e një TV në dhomën e fëmijëve tuaj është e dëmshme për ta për këto arsye!

Sipas një studimi të psikologëve, vendosja e një TV në dhomën e fëmijëve tuaj është e dëmshme për ta për këto arsye!

Ky studim i cili u shfaq në revistën ‘Psikologjia e zhvilluar”, zbuloi se kur fëmijët kishin Tv në dhomat e tyre, ata kishin më shumë gjasa të shihnin ose të shfaqnin shfaqje të dhunshme, filma ose lojëra. Kjo çoi në sjellje më agresive fizikisht.

Sipas Gentile:

“Kur shumica e fëmijëve e ndizin televizorin vetëm në dhomën e gjumit, ndoshta nuk shikonin shfaqje apo lojëra edukative. Vendosja e një TV në dhomën e gjumit i jep fëmijëve nje qasje 24 orëshe dhe e privatizon atë në një fare kuptimi, kështu që si një prind duhet ti kontrrolloni femijet ti perdorin me pak ato”

Ne ditet e sotme fëmijët e kanë shume të lehtë për të hyrë në media. Dhe ndërsa kjo mund të jetë gje e mirë kur ata kërkojnë në internet informacione ndihmese qe kane te bejne me shkollen,por nuk i ndihmon aspak ata kur jane vetem ne dhomat e tyre.

Edhe prindërit janë të shqetësuar. Gentile tha se prindërit janë të shqetësuar për një sërë problemesh që mund të rrjedhin nga përdorimi i tepërt i mediave nga femijet.
Dhe normat e mediave në dhomat e gjumit të fëmijëve janë në rritje.

Në fakt, Gentile thotë se tani është normale për fëmijët që të kalojnë 60 orë në javë para një ekrani. Studimet që ai citon tregojnë se mbi 40 përqind e fëmijëve 4 deri 6 vjeç kanë televizor në dhomat e tyre. Kjo statistikë është edhe më e lartë për fëmijët mbi 8 vjeç.

Ai u sugjeron pronderve te mos i ofrojne as tv dhe as lojra ne dhomat e femijeve te tyre. Ai pretendon se kjo metodë është më e lehtë se sa duke i dhënë fëmijës një televizor dhe pastaj duke ja marrë atë. Edhe pse kjo mund të rezultojë në një luftë te perkohshme, ajo është më e dobishme për fëmijët tuaj.
Sigurohuni që t’i ndihmoni ata të gjejnë forma të tjera të argëtimit.

Puzzles, veprat artizanale dhe leximi mund të jenë alternativa të këndshme për fëmijët tuaj. Ata nuk mund ti pëlqejnë aq sa lojërat e tyre të preferuara menjëherë, por ju do të ndërtoni një bazë pozitive për ata.

Burimi:/relieved.co/
©gatuajshendetshem/j.memeli/

(Visited 70 times, 1 visits today)
Top