Domingo, 22/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Sipas një hulumtimi të bërë nga shkencëtarët të përkulurit ndaj Allahut mbron njeriun nga kanceri

Sipas një hulumtimi të bërë nga shkencëtarët të përkulurit ndaj Allahut mbron njeriun nga kanceri

Sipas një hulumtimi të bërë nga shkencëtarët të përkulurit ndaj
Allahut mbron njeriun nga kanceri
———— ——— ——— ——— ——— ——— –

Sipas analizës së bërë ngë Instituti Kombëtar i Teknologjisë Laserike
në Kajro të Egjiptit, sexhdja ndaj Allahut mbron njeriun nga kanceri.

Sipas analizës, sexhdja ndikon shumë pozitivisht tek gratë shtatzëna
duke e mbrojtur embrionin e tyre nga deformimet e mundshme. Krahas
kësaj ndihmon edhe ndaj shumë sëmundjeve trupore dhe psikologjik.

Kryetari i Institutit Kombëtar i Teknologjisë Laserike njëherit edhe
profesor i biologjisë, Muhammed Zijaeddin Hamid pohon se në këtë
periudhë trupi i njeriut nga çdo anë është duke u përballuar më rreze
elektromagnetike, kështu që absorbon më shumë reze. Ndërsa, sipas
profesorit, këtë energji të tepruar padyshim duhet larguar nga trupi.

Sipas analizës se shkencëtarit egjiptian energjia elektromagnetike e
tubuar në trup largohet nge sexhdeja ndaj Allahut.

Kontakti i shtatë pjesë të trupit më tokën liron energji nga trupi

“Njeriu duke qëndruar në sexhde më pak ngacmohet nga valët
elektromagnetike si dhe me kontaktin e ballit me tokën e liron
energjinë” pohon profesor Zijaeddin. Sipas rezultateve të analizës së
bërë, njeriu në pozitën e sexhdes është në kontakt me shtatë pjesët ë
trupit me tokën dhe kjo ndikon në rritjen e energjisë së liruar. Kjo
ndikon pozitivisht në eliminimin e lodhjes dhe në sëmundjet e tjera.

Sipas profesorit Zijaeddin për të liruar energjinë në mënyrë sa më të
shëndoshë gjatë qëndrimit në sexhde duhet të kthehemi në drejtim te
Qabes, nga sipas profesorit ” Qabja është qendra e tokës dhe drejtim
kah qendra e fytyrës së tokës është pozicioni më ideal për të liruar
energjinë nga trupi”

“Pesë kohët e namazit farz është e mjaftueshme për të larguar
energjinë e tepërt nga trupi deklaron” shkencëtari egjiptian duke
theksuar se tepricat e formuara gjatë gjumit largohen gjatë faljes së
namazit të sabahut duke mundësuar një fillim të mbarë dhe të shëndoshë
për një ditë të re.

Namazi i drekës, iqindisë dhe akshamit pakësojnë lodhjen dhe stresin
ditor duke mundësuar një qetësi psikologjike për njeriun, ndërsa
namazi i jatsisë largon pjesën tjetër të energjisë së tepërt të marrë
gjatë ditës dukë mundësuar një gjum të shëndoshë për njeriun.

(Visited 103 times, 1 visits today)