Terça-feira, 15/6/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

SINQERITETI I BËN NJERËZIT QË TË NA I FALIN GABIMET

SINQERITETI I BËN NJERËZIT QË TË NA I FALIN GABIMET

SINQERITETI I BËN NJERËZIT QË TË NA I FALIN GABIMET

Burri u kthye shumë vonë në shtëpi. Jashtë kishte pirë alkool, ishte dehur dhe në këtë gjendje e bëri copë-copë një enë të shtrenjtë, e pastaj volli dhe ra përtokë.

Erdhi gruaja e vet, e ngriti dhe e shtriu në shtrat, e pastaj u kthye ta pastronte vendin.

Kur burri u zgjua në mëngjes, ia morri mendja se gruaja është zemëruar me të për atë që ndodhi natën e kaluar dhe u ngrit duke e lutur Allahun që të mos ketë zënka mes tyre. Mirëpo, burri u habit kur e gjeti një letër nga gruaja e tij ku shkruante: I dashuri im, ushqimi yt i mëngjesit që ti e preferon është gati mbi tavolinë, kurse unë u detyrova të dal herët e ti blej disa gjëra nga shitorja. Do të kthehem te ti shumë shpejt. Të dua!

Burri u habit nga fjalët e saj edhe përkundër asaj që e bëri natën kur ishte i dehur. Iu afrua fëmijës së vet dhe e pyeti:

– Çfarë ndodhi mbrëmë natën?

Fëmija iu përgjigj:

– Nëna kur deshi të të vendosë mbi shtrat, të ti zbathë këpucët dhe të ta zhveshë këmishën, ishe i dehur si i vdekur, e ti i the asaj: Oj ti grua, mos më prek, më lërë mua dhe problemin tim, unë kam grua dhe jam i martuar!

Fjalë për meditim:
Nuk nxisim në bërjen e mëkateve, por ajo që na bie në sy është se sinqeriteti i bën njerëzit që të na i falin gabimet tona dhe ne të përmirësohemi dhe të tjerët të na mëshirojnë.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

(Visited 66 times, 1 visits today)
Top