Quinta-feira, 15/4/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

SINDROMI I TRONDITJES SE FOSHNJES

SINDROMI I TRONDITJES SE FOSHNJES

“SHAKEN BABY SYNDROME” ose “SINDROMI I TRONDITJES SE FOSHNJES’’ eshte forme e rende e abuzimit te femijeve e shkaktuar nga shtrengimi, lekundja apo tronditja e dhunshme te foshnjes apo femijes.

Femijet e abuzuar mund te kene lendime ne koke dhe gjakderdhje ne tru si dhe gjakderdhje ne sy.
E shkruaj kete i frymzuar nga dadoja-monstrum qe maltretonte foshnjen ne video incizimet qe i pame ne facebook.
I keshilloj prinderit qe pervec vizitave nga ana e pediatrit eshte i nevojshem edhe kontrollimi i fundit te syrit sepse ne shumicen e rasteve mund te paraqitet haemophthalmus apo prani e sasive te ndryshme te gjakut ne sy, si pasoje e shkundjes te foshnjes.

Përgatiti : ass.Dr Bekim Tateshi

(Visited 165 times, 1 visits today)
Top