Domingo, 10/12/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Simptomat e sihrit të dështimit

Simptomat e sihrit të dështimit

Simptomat e brendëshme:

1. Ngushtimi, paqëndrueshmëria, plogështia, frika, pesimizmi, rënia shpirtërisht.
2. Dëshira për të qëndruar i vetmuar, ngushimi në vetvete.
3. Dorëzimi, lodhja, përtacia, këputja.
4. Kur bën nijet i sëmuri me magji që te vazhdon kryerjen e punëve të tij dhe të regullo gjendjen e tij, apo të vazhdon studimet dhe përseritjen e mësimeve te tij, e kaplon menjëherë kotja apo gjumi dhe i vazhdojnë temperaturat dhe dhimbjet e ndryshme në trupin e tij, dhe
5. Sheh ëndrra të bezdishshme, insekte e kafshë të frikshme.
6. Dhimbje dhe ankesa shëndetësore të lëvizshme në trup pa arsye, të cilat shfaqen befasisht për një kohë dhe largohen befasisht pa përdorur ilaçe.
7. Mërzitje dhe ndjenja shpirtërore se ai nuk përparon, por vetëm dobësohet, kaplohet nga pesimizmi.
8. Mjaftohet me Dunjanë, nuk dëshiron të punon, apo të përparom dhe vetëm mendon për vdekjen.
9. Nervozuar, jo stabil, e kapin merzitjet shpejtë.
10. Dyshon tek njerzit dhe tek ata me të cilët bashkëpunon.
11. Sjellja e keqe e të sëmurit me magji me njerëzit që ka interesa me ta dhe shkakton probleme të padëshirueshme dhe akuzon me akuza të pabaza.
12. Nuk ua jep të drejtën që i takon njerëzve dhe prishja e lekëve dhe prishja e punëve të përfunduara me plotëftohtësi sikur nuk i intereson fare.
13. Vazhdon studimet, punët, mardhëniet për bashkpunime me të tjerët, shpnenzimi e lekëve, të kohës, të mundit dhe para se të arrij tek qëllimi i tij, papritmas lë gjithçka dhe prish cfarë arritën me plotëftohtēsi dhe pa asnjë arsye.
14. E lë punën e tij dhe angazhimet prej të cilave e fiton rizkun e tij dhe ndjen në veten e tij ngushtim të shumtë kur drejtohet per tek punët e përgjithshme dhe përgjegjësitë që ka.
15. Mërzitet me ata me të cilët punon dhe me ata që e ndihmojnë atë dhe shkakton probleme pa arsye me ta.
16. Largohet nxënesi prej studimeve të tij, prej fakultetin dhe ndjen plogështi dhe nevoj për gjum kur dëshiron të shkon në studimet e tij.
17. Ndjenja se ai me të cilin bashkëpunon në studime, në fakultet, në punë, sikur e shikojnë ata me shikim si naksan, si të dobët, si të nënçmuar, si të padëshiruar, si të urryer.
18. Largimi prej studimeve në shkollë, insitut, fakultet, pasi ishte prej më të mirëve e më të sjlleshmëve e më të zellshmëve.

@include "";