Segunda-feira, 17/6/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Sillu mirë me njerëzitSillu mirë me njerëzit

Mirësjellja ndaj të tjerëve sjell lumturi ndërsa sjellja e keqe sjell mjerim. Në hadithet e Pejgamberit [s.a.v.s.] thuhet: “Njeriu me mirësjellje e arrin gradën e agjëruesit dhe të atij ë fal shumë namaz. “A doni t’ju tregoj se kush do jetë më i dashur dhe më afër meje në Ditën e Gjykimit: Ata që kanë sjellje të mirë.” Kurse Allahu [xh.sh.] thotë: “Vërtetë, ti je në një shkallë të lartë morali” (Kur’an 68:4) “Ti ishe i butë ndaj atyre, ngase Allahu të dhuroi mëshirë, e sikur të ishe i vrazhdë e zemërfortë, ata do shkapërderdheshin prej teje” (Kur’an 3:159) “Dhe njerëzve thuajuni fjalë të mira” (Kur’an 2:83) Në përshkrimet që i bëhen Pejgamberit [s.a.v.s.] përmendet: “Karakteri i tij (Muhammedit) ishte Kur’ani.”

 

(Visited 35 times, 1 visits today)
Top