Domingo, 16/1/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

SILLU ME NJERËZIT SIPAS MORALIT TËND

SILLU ME NJERËZIT SIPAS MORALIT TËND
morali
Kur i respekton të tjerët ..

Kur i injoron gabimet e tyre ..

Kur ata të flasin me fjalë lënduese dhe ti e përmban veten dhe nuk ju flet me të njëjtën mënyrë ..

Kur i dëgjon se hedhin vrerë dhe helëm mbi ty me fjalët e tyre dhe ti nuk reagon .. kjo nuk do të thotë se ata posedojnë fuqi dhe forcë apo se ti je i dobët, mirëpo respektimi i tjetrit në rend të parë për ty do të thotë respektim i vetes.

Kur atyre ju buzëqeshësh dhe interesohesh për gjendjen e tyre dhe e zgjat dorën për t’i përshëndetur pasi që folën keq për ty dhe pasi që të dëmtuan, kjo nuk do të thotë se jeta nuk mundet të ecën pa ta dhe se ti nuk mundesh të jetosh pa ta, po kjo do të thotë një gjë se Allahu të ka dhuruar një begati të madhe që e meriton të falënderohet, e ajo begati është morali i mirë.

Sillu me njerëzit sipas moralit tënd e jo sipas moralit të tyre!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

(Visited 132 times, 1 visits today)
Top