Segunda-feira, 16/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Sikur ta dinte dhenesi i sadakase

Sikur ta dinte dhenesi i sadakase

Imam Ibnul-Kajjimi (Allahu e meshirofte!): Sikur ta dinte dhenesi i sadakase se sadakaja e tij ne fillim vendoset ne Doren e Allahut para dores se te varferit, kenaqesia e dhenesit do ishte me e madhe se kenaqesia e marresit (te sadakase). (1)

“Medarixhus-Salikin” vell. 1

(1) Transmetohet nga Ebu Hurejra radijAllahu anhu se: Profeti sal-lAllahu alejhi ue sel-lem ka thene: “Allahu e merr sadakane e dhene me Doren e Tij ta djathte dhe pastaj e shton (shumefishon) ate per ndonjerin nga ju. Ashtu sic ju rritni nje mez, vic ose deve te vogel. Keshtu qe grimca behet aq e madhe sa mali Uhudit.” Tirmidhiu dhe Ahmedi. Hadithi eshte sahih ligajrihi. “Et-Tergib uet-Terhib” (856)

(Visited 841 times, 2 visits today)