Sábado, 24/9/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Si u ‘bë’ imam i Qabes Sudejsi?!

Si u ‘bë’ imam i Qabes Sudejsi?!

meka

Sudejsi (tash njëri nga imamët në Qabe) kur ka qenë i vogël ka luajtur me dhé ndërkohë që nëna e tij e ka sjellë ushqimin para babai të tij dhe para se të vijnë të ftuarit… ky me dy duart e tij të vogla del merr dhé dhe hyn e gjuan në ushqim!!! Kur ka hyrë nëna dhe e ka parë veprimin e Sudejsit, e nervozuar shumë ka thënë:
“Ik, Allahu të bëftë imam të Qabës.”

Largo nervozizmin me lutje, jo me mallkime. Zbato këshillën e Profetit salallahu alejhi we selem:

“Mos e mallkoni veten! Mos i mallkoni fëmijët tuaj! Mos e kërkoni (me mallkime) orën që Zoti e pranon lutjen tuaj!”

(Visited 274 times, 1 visits today)