Quinta-feira, 17/6/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Si t’i njohim ata që bëjnë magji dhe njihen si “hoxhallarë” apo shehlerë e fallxhorë dhe në fakt janë magjistarë dhe sharlatanë?

Si t’i njohim ata që bëjnë magji dhe njihen si “hoxhallarë” apo shehlerë e fallxhorë dhe në fakt janë magjistarë dhe sharlatanë?

Si t’i njohim ata që bëjnë magji dhe njihen si “hoxhallarë” apo shehlerë e fallxhorë dhe në fakt janë magjistarë dhe sharlatanë?

Njihen nga format që përdorin për “shërimin” e magjisë ose syrit nëpërmjet nuskave, hajmalive, përdorimit të shkrimeve me simbole të ndryshme(p. sh. në formë ylli me pesë ose gjashtë cepa), ose shkrimeve me gërma të shkëputura(iniciale) pa kuptim, i kërkojnë personit sende personale, si rroba të brendshme etj., i kërkojnë emrin e nënës, ose e thërrasin personin direkt pa e pyetur me emrin e tij dhe e informojnë për hallin që ai ka pa e pyetur atë. Këta janë magjistarë të lidhur me shejtanë edhe nëse pamja e tyre ngjan me pamje “hoxhe” dhe është detyrë të mos shkohet te ata dhe të prishen gjërat që ata japin dhe nuk duhen besuar.

Lusim Allahun e lartësuar të na mbrojë nga e keqja e magjisë dhe magjistarëve dhe të na drejtojë në rrugën e drejtë të islamit deri në vdekje.

Lavdet dhe Falenderimet i takojnë Allahut, Zotit tonë, Krijuesit, Sunduesit dhe Drejtuesit të gjithçkaje.

(Visited 424 times, 1 visits today)
Top