Sexta-feira, 7/10/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Si të veprojmë kur ejakulojmë në gjumë duke qenë agjërueshëm?

Si të veprojmë kur ejakulojmë në gjumë duke qenë agjërueshëm?

 

Pyetja:

Si duhet vepruar kur je në gjumë dhe ejakulon (bëhesh xhunub) duke qenë në të njëjtën kohë agjërues?

Përgjigja:
Nëse muslimani është duke agjëruar dhe gjatë gjumit ejakulon (bëhet xhunub), atëherë nga ai kërkohet vetëm të pastrohet (gusuli), kurse sa i përket agjërimit, nuk prishet, për shkak se kjo nuk është me dëshirën dhe vetëdijen e tij, për dallim nëse kjo ndodhë me ndonjë formë tjetër.

Alaudin Abazi

(Visited 89 times, 1 visits today)