Quarta-feira’, 6/7/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Si të shtoni rriskun dhe jetëgjatësinë tuaj?

Si të shtoni rriskun dhe jetëgjatësinë tuaj?

Si të shtoni rriskun dhe jetëgjatësinë tuaj?

Transmeton Enes Ibn Malik (Radi-Allahu ‘anhu):

Kam dëgjuar të Dërguarin e Allahut (Salallahu ‘Alejhi ue Selem) duke thënë:

“Kushdo që dëshiron ti shtohet rrisku (furnizimi) dhe jetëgjatësia, le të mbajë marrëdhënie të mira me farefisin e tij.”

Buhari Vol. 3 : No. 281

Njëri nga besimtarët e devotshëm i tha një harxhuesi:”Unë të shoh në dhunti të mëdha,prandaj kufizoji ato me falënderim.”

Allahu xh.sh thotë:“Nëse falënderoni, do t’ua shtoj të mirat, e nëse përbuzni, s’ka dyshim, dënimi Im është i vështirë!”(Ibrahim,7)

(Visited 162 times, 1 visits today)