Quinta-feira, 3/12/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Si të shpëtoni nga pagjumësia

Si të shpëtoni nga pagjumësia

Si të shpëtoni nga pagjumësia

Njeriu një të tretën e jetës e kalon në gjumë, edhe pse askush në të vërtetë nuk e di se ç’është gjumi. E dimë se ai është një shprehi dhe gjendje e pushimit gjatë së cilës kohë natyra e përtërin organizmin, por nuk e dimë se sa orë gjumë i nevojitet çdo njeriu. Nuk e dimë madje se a është gjumi i domosdoshëm.

Kushti i parë për gjumë të mirë është ndjenja e sigurisë. Për besimtarët ilaçi më i mirë është lutja fetare, ndërsa jofetarët duhet të gjejnë mjete të tjera. Njëra nga mënyrat më të mira është ushtrimi i frymëmarrjes dhe i relaksimit. Dr. David Finku thotë se duhet ta bindim trupin që të flejë. Një nga mjetet më të mira që e shëron pagjumësinë është edhe lodhja fizike. Çfarëdo pune të lodhshme fizike që bëni para se të flini, do t’ju ndihmojë që të bëni gjumë të mirë.

(Visited 111 times, 1 visits today)
Top